Waterschade telefoon reparatie voorkomen

Heel veel smartphone producenten adverteren dat hun toestel waterdicht zijn of dat ze een IP67 en/of een IP68 codering hebben. Maar is waterdicht wel echt waterdicht? En waarom zijn er toch zoveel smartphone gebruikers die toch waterschade hebben?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een IP-codering is. De afkorting IP staat voor ‘International Protection’ en deze wordt te allen tijde aangevuld met twee cijfers. Smartphones die minimaal een IP67 codering hebben zijn volledig stof- en waterdicht van buitenaf naar binnen. Alles lager dan een IP67, zijn alleen waterbestendig. Zulke toestellen zijn al snel defect, nadat ze in de wc vallen of in het zwembad. Voor toestellen met een IP67 codering is er wel een maximumtijd dat deze onder water kunnen en toe hoe diep je deze onder water kan houden. De norm doorgaans voor IP67 smartphone is een half uur onder water tot 1 meter diepte onder water. Voor toestellen met IP68 is geen vaste norm. Wel zijn deze toestellen beter bestendig is tegen potentiele waterschade.

Om je telefoon beter te beschermen tegen waterschade zijn er de volgende tips. Als je gaat douchen met je smartphone, vermijd zeep contact. Ondanks dat je toestel waterdicht is, is deze niet bestending tegen zeep. In het geval dat je gaat zwemmen met je smartphone, vermijd het zwemmen in zeewater met je smartphone. Telefoonbehuizingen van smartphone zijn niet goed bestendig tegen zout. En slot is het handig om een waterproof beschermhoesje aan te schaffen of plaats je telefoon in een hersluitbaar plastic zakje.

Mocht je waterschade aan je smartphone hebben of een andere vorm van defect of schade aan je smartphone, dan kun je in Breda terecht bij GSM Reparatie Plaza. In een mum van tijd repareren ervaren en deskundige reparateurs je smartphone, zodat je die leuke onderwater foto’s en filmpjes kan maken.