Waar geven we ons geld het meest aan uit?

Je kent het wel, je krijgt je salaris binnen, je betaalt netjes al rekeningen, zet wat geld apart om te sparen en zorgt dat je nog wat over houdt om leuke dingen te doen. Echter gebeurt het maar al te vaak dat in week 3 bijna al je geld op is, terwijl je nog een week te gaan hebt. Hoe ga je deze week rondkomen en hoe komt het überhaupt dat al je geld bijna op is? Je hebt toch helemaal niet zoveel dingen gedaan? In deze blog gaan we kijken naar de 8 grote uitgaven waar Nederlanders mee te maken hebben.

Basisbehoefte
De absoluut nummer één uitgave en ook wel de meest logische is huisvesting. Ongeveer dan 18% van onze inkomsten gaat rechtstreeks naar huisvesting. Denk hierbij aan je huur en je hypotheek.  Op nummer twee met 14% staat voeding. Dit behoort net als huisvesting tot de basisbehoefte van de mens. Met voeding licht de focus meer op boodschappen en niet op een avondje uiteten. De derde grote uitgave post zijn duurzame goederen zoals kleding, schoenen, meubels en huishoudelijke apparaten. Ongeveer 13% van onze inkomsten gaan hieraan uit. Op nummer 4 met 9% staat Geld en verzekeringen. Denk hierbij aan je gezondheidszorg, eventuele schulden en kredieten. Op deze kostenpost zou je goed kunnen besparen door verzekeringen bijvoorbeeld bij een aanbieder te hebben, waardoor je al gauw kortingen krijgt.

Secundaire posten
Op nummer 5 staat horeca en recreatie met 8% en dat is niet heel erg gek. Jaarlijks ontvang je rond mei je vakantiegeld en dat is ongeveer 8% van je bruto inkomen. Vaak wordt de volledige vakantiegeld besteedt aan vakantie in de zomer en in de winter. De nummer 6 grote uitgave op de lijst is de auto. Tanken, onderhoud en wegenbelasting kunnen flink aantikken, vooral wanneer je frequentie van het gebruik van je auto hoog is. De 7e op de lijst is communicatie en hier besteden we 7% van onze inkomen aan.  We willen allemaal om de jaar een nieuwe Apple iPhone, Huawei of Samsung smartphone, terwijl met een simpele software update, een reparatie van een defect beeldscherm of vervangingen van kapotte onderdelen jaren langer gebruik kunnen maken van onze smartphone. De nummer 8 van de lijst met grote uitgaven en tevens ook de laatste post is energie met 6%. Tegenwoordig hebben we talloze apparaten in huis om onze levens gemakkelijker te maken, alleen verbruiken ze wel heel veel energie en dat kost wat geld.

Mogelijkheden.
Als je al deze kostenposten bij elkaar opgeteld dan zie je dat er 17% resteert. Het jammere is dat ondanks dat de genoemde kostenposten niet optellen tot 100%, de meeste mensen de 100% wel uitgeven. Bijvoorbeeld door meer uit te geven op het gebied van communicatie of op het gebied van horeca en recreatie. Die 17% zou je kunnen gebruiken om te investeren en te sparen. Sterker nog je zou de 17% kunnen verhogen door op de andere kostenposten te besparen. Door duurzame goederen in de uitverkoop aan te schaffen of door jaarlijks je verzekeringen bij de goedkoopste aanbieder af te sluiten. Of zoals eerder genoemd het vervangen van je smartphone te beperken door in plaats van jaarlijks of om het jaar, pas na 3 of 4 jaar je smartphone te vervangen. Het is immers een flinke kostenpost. Kies daarom voor een goedkopere alternatief zoals het repareren van he smartphone. Bij telefoonreparatie.nl in Breda kunnen ervaren monteurs in een mum van tijd en tegen marktconforme prijzen je smartphone repareren. Ook kunnen ze je voorzien van talloze tips en adviezen om je smartphone langer te gebruiken.

TelefoonReparatie.nl
Average rating:  
 0 reviews