‘Take care of your Mother(board)!’

‘Take care of your Mother(board)!’

Je smartphone vertoont kuren, de ene keer is het scherm aan flikkeren en de andere keer valt het spontaan uit. Je hebt al een paar keer op het internet gekeken waar het aan kan liggen. Hard reset en soft reset zijn al meerdere malen uitgevoerd, maar het probleem blijft zich voordoen. Hoe nu verder? Je gaat naar de dichtstbijzijnde telefoonreparatie winkel, waar een semiprofessioneel reparateur/ hobbyist je meedeelt dat hij je niet kan helpen, omdat het probleem te wijten is aan het Moederbord. Hoe nu verder?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat een moederbord defect zo spannend maakt en ten tweede is het van belang om te weten wat te doen in het geval van een moederbord defect. Het moederbord is het meest essentiële gedeelte van je smartphone. Het moederbord is het aanstuurpunt van alle onderdelen verbonden met de smartphone. Onderdelen zoals de touchscreen, audio en video, opladen, etc. Al deze onderdelen zijn met verschillende kleine componenten en chips verbonden aan het moederbord. Het repareren van een moederbord bestaat daarom grotendeels uit het detecteren van defecten in bovengenoemde onderdelen. Eén defect onderdeel of component kan ervoor zorgen dat je smartphone slecht tot niet functioneert. Wat belangrijk is om te weten bij moederbord reparaties, is dat data van je smartphone verloren kan gaan. Daarom is het erg belangrijk om een back up te maken van je data, tenminste zover je smartphone daartoe instaat is.

Een moederbord reparatie kan vanwege de complexiteit niet door elke reparateur gemaakt worden. Bij TelefoonReparatie.nl in Breda kunt u terecht voor moederbord reparaties. De deskundige reparateurs doen hun uiterste best om de problemen met het moederbord zo snel mogelijk op te lossen. Sterker nog, in de meest extreme en uitzonderlijke gevallen van moederbord defecten wordt er secundaire advies opgevraagd bij een specialist in Frankrijk.

Leave a Reply