Shine bright!

Shine bright!

Shine bright!

Bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone adverteren smartphone en tablet producenten met hoe geweldig hun beeldscherm resolutie is. Van 4K naar 2K of van Quad HD naar Full HD. Maar als je de gemiddelde consument zou vragen wat de ene resolutie beter maakt dan de ander dan zal de helft je geen antwoord kunnen geven op je vraag. Sterker nog, de gemiddelde consument weet niet wat pixels zijn en wat schermresolutie inhoudt.

Je beeldscherm van je tablet of smartphone bestaat uit honderden duizenden gekleurde puntjes, beter bekend als pixels. Pixels variëren van formaat en dit heeft invloed op de scherpte van je beeld. Hoe kleiner de pixels des te scherper het beeld. Het minimum aan pixels dat een smartphone of tablet heeft is de Standaard Definition (SD). Dit beeldscherm heeft een resolutie van 480×720 pixels. Sommige experts zullen zweren bij een schermresolutie van 360×640 als de gouden standaard, maar doorgaans is een 480×720 resolutie het minimum resolutie wat je zult treffen bij de smartphones van tegenwoordig.

Om een beeld te hebben van de verschillende resoluties en de benaming daarvan kun je onderstaande lijst gebruiken. De enige resolutie die niet is meegenomen is Retina, omdat deze vorm van beeldschermresolutie een product is van Apple waar geen officieel pixelformaat aan gekoppeld is. Deze kunnen namelijk per Appleproduct verschillen. Bij een Retina beeldscherm is het dus belangrijk om de resolutie te controleren aan de hand van het aantal pixels.

Benaming Resolutie
4K 2160×4096
Ultra HD (Quad Full HD) 2160×3840
Quad HD (QHD) 1440×2560
2K 1152×2048
Full HD 1152×2048
HD 720×1280
Standard Definition (SD) 480×720

Mocht je beeldscherm van je smartphone of tablet kapot of beschadigd zijn, dan kun je altijd terecht bij één van de vele vestigingen van TelefoonReparatie.nl. Binnen 20 minuten vervangen deskundige reparateurs je beeldscherm, waardoor je weer optimaal kan genieten van je toestel.

Leave a Reply