Refurbished iPhone of telefoon reparatie?

‘Practically new!?’

Refurbished-iPhones kun je tegenwoordig overal krijgen. ‘Zo goed als nieuw’ roepen alle verkopers van refurbished-iPhones, maar klopt dat wel? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Refurbished iPhones in meerdere fysieke condities worden geleverd met uiteenlopende prijzen. Vaak is het uitgangspunt ‘hoe hoger de prijs, hoe beter het is opgeknapt. Echter klopt dit niet altijd. Van de geteste refurbished-iPhones zien de meeste toestellen aan de buitenkant precies uit, zoals wordt geadverteerd met hier en daar gebruikerssporen. De uitdaging zit meer aan de binnenkant, met name de accu. Uit onderzoek is gebleken dat de accuduur gemiddeld matig presteert ten opzichte van het origineel. De gemiddelde accuduur is getest op 87%. Veel aanbieders van refurbished-iPhones vervangen de batterij alleen wanneer de accuprestatie aantoonbaar slechter is. Tien procent van de geteste iPhones had problemen met de accu. Gelukkig kun je bij TelefoonReparatie.nl altijd terecht voor het vervangen van je accu voor je iPhone. GSM Reparatie Plaza biedt accu’s voor bijna alle iPhone types en andere smartphones, waaronder Samsung, Huawei, Sony Xperia, etc. In een mum van tijd wordt uw accu van uw smartphone vervangen en kunt u lekker lang genieten van uw toestel.

Mogelijke problemen met de accu en eventuele gebruikssporen aan de behuizing zijn vaak te overzien als de prijs aantrekkelijk genoeg. Voor de minder populaire en/of ‘nieuwere’ iPhones is dit jammer genoeg niet het geval. Uit onderzoek is gebleken dat het prijsvoordeel gemiddeld onder de 20% is, terwijl er met meer voordeel wordt geadverteerd. Oude iPhones die ‘vroeger’ populair waren, worden wel goedkoper aangeboden volgens onderzoek. Het nadeel is wel dat deze toestellen in verhouding meer sporen hebben van slijtage. Daarnaast worden er voor iPhones die ouder zijn dan 5 jaar geen nieuwe updates meer vrij gegeven door Apple.

Onlangs bovengenoemde problemen is de tevredenheid van consumenten die een refurbished-iPhone hebben gekocht hoog. Ongeveer 25% van de ondervraagden gaf aan dat ze mankementen hadden aan hun refurbished-iPhone en 75% van dezelfde ondervraagden geeft aan weer een refurbished-iPhone aan te schaffen. Uiteindelijk draait het dus om het gebruik!

Leave a Reply