Put your money where your phone is?!

Put your money where your phone is?!

Dit is een bericht voor eenieder die meer ‘Grip’ wilt krijgen op zijn of haar financiën en dan heb ik het dus niet alleen over de ‘arme’ student. Er zijn al verschillende betaalapps zoals tikkie of de betaalverzoeken die de verschillende bankierapps hebben. Maar nu is er een optie om een beter inzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven.

ABN-Amro heeft, net zoals ze Tikkie hebben bedacht, een nieuwe App bedacht genaamd Grip. Grip is een applicatie die de inkomsten en uitgaven automatisch onderverdeelt in categorieën, zoals kleding, boodschappen, uitgaan, vervoer, etc. De gebruiker van Grip kan per categorie een budget toewijzen, waardoor ze gedurende de maand kunnen inzien hoeveel budget ze per categorie overhebben. Wat Grip handig maakt is dat de app pushberichten doorstuurt naar de gebruiker als de gebruiker bijna over een budget heen is of wanneer de gebruiker bijvoorbeeld inkomsten ontvangt, zoals salaris. Het maakt niet uit of je een Samsung, een Huawei of een Apple iPhone hebt. Grip is zowel voor Android als iOS gebruikers en niet alleen voor klanten van de ABN Amro. Gebruikers met een Bunq betaalrekening, een SNS-betaalrekening, een Rabobank betaalrekening of een ICS-creditcard kunnen ook gebruik maken van de Grip app. Momenteel zijn er al een kleine 700.000 gebruikers van de Grip app en groeit het aantal gebruikers met de dag.

Dankzij de invoering van de ‘Payment Service Directive 2’ betaalrichtlijn is het mogelijk voor bedrijven om toegang te krijgen tot bankrekeningen van consumenten en bedrijven en mogen ze transacties verrichten. Hierdoor is het dus mogelijk dat meerdere banken kunnen aansluiten. Belangrijk hierbij is dat de rekeninghouder hier toestemming voor moet geven. 

Dus wil je meer ‘Grip’ op je financiën, download dan de app op je smartphone. Voor vragen over het installeren van app kun je altijd terecht bij Telefoon reparatie in Breda. Naast het uitvoeren van vervanging van defecte accu’s en kapotte camera’s, het repareren beeldscherm reparaties bieden ze ook hulp bij het installeren van applicaties en dergelijke. Ze zijn dagelijks bereikbaar via Telefoon, e-mail, of in de online chat.

Leave a Reply