Paying through the air

‘Paying through the air!’

De mogelijkheden van onze smartphones blijven ontwikkelen en uitbreiden. Van navigeren tot social media en online bankieren kan je nu ook contactloos betalen via je smartphone. Je smartphone functioneert dan als een digitale pinpas waardoor je doormiddel van NFC (Near Field Communication) contactloos kan betalen. Deze functionaliteit heb je al op je betaalpas, alleen kun je het nu digitaal doen via je smartphone.

Voor Applegebruikers is er Apple Pay via iOS en heb je geen speciale app nodig. Als je een Android-gebruiker bent dan kun je contactloos betalen via je jouw mobiel bankieren app. In sommige gevallen is er een speciale app dat contactloos betalen mogelijk maakt. De speciale apps zijn:

•          ABN-AMRO Wallet voor ABN-AMRO klanten (deze is tot en met januari 2020 te gebruiken).

•          Rabo Wallet voor Rabobankklanten.

•          ASN Mobiel Betalen voor ASN Bank klanten.  

•          SNS Mobiel Betalen voor SNS Bank klanten.

•          RegioBank Mobiel Betalen voor RegioBank klanten.

Contactloos betalen via werkt op dezelfde manier als via je pinpas, dus ook hier zit een standaardlimiet van 25 euro aan. Daarnaast gaat het niet ten kostte van je internetbundel of je MB’s.

Voor het gebruik van NFC op je smartphone dient deze niet kapot of defect te zijn. Mocht je problemen hebben met je NFC op je smartphone dan is de kans groot dat het aan je moederbord ligt. Sommige van onze Telefoon reparatie locaties in Nederland bieden ook moederbord reparaties aan. Ook andere vormen van defecten en beschadigingen aan je smartphone kunnen gerepareerd worden bij Telefoonreparatie.nl. In een mum van tijd zorgen de deskundige reparateurs ervoor dat je weer optimaal gebruik kan maken van Contactloos betalen via je smartphone.

Leave a Reply