Navigatie op je telefoon in het buitenland

Veel klanten die hun telefoon laten repareren net voor ze op vakantie gaan vragen ons vaak om advies voor een navigatieapp.

Binnen Europa kan je zorgeloos gebruik maken van je ‘Nederlandse’ internetbundel en dit is ideaal wanneer je op vakantie bent ergens in Italië of Spanje. Stel je voor, je wilt navigeren naar dat ene tentje waar ze de lekkerste pasta hebben of die heerlijkste tapasbar dat je hebt gevonden op TripAdvisor. Maar wat als je ergens naartoe moet navigeren en er is beperkt tot geen internet? In dat geval is het handig om een alternatief te hebben, of in ieder geval dat je niet ouderwets een A2 formaat kaart moet zitten lezen langs de kant van een weg waar geen ziel te vinden is. Om deze reden zal in dit stuk gekeken worden naar een aantal offline navigatie app die je ten alle tijde van A naar B zullen begeleiden.  Een kleine disclaimer vooraf. Een goede navigatie is altijd afhankelijk van de gebruiker en wat de gebruiker fijn vindt om mee te werken. Er zullen dus mensen zijn die zweren bij een andere app. Desalniettemin hebben wij toch een lijst opgesteld met de top navigatie applicaties die offline gebruikt kunnen worden. Deze zijn als volgt, (in alfabetische volgorde):

  1. Google Maps
  2. HERE WeGo
  3. MAPS.ME
  4. Sygic
  5. TomTom GPS
  6. Waze

Wat belangrijk is om te weten is dat je voor de meeste van deze applicaties de kaarten van tevoren moet downloaden. Als je op vakantie bent, kun je dat van tevoren in het hotel doen waar je verblijft. Mocht je een ‘roadtrip’ maken dan is het handig om de kaarten thuis van tevoren te downloaden. Voor tips en adviezen voor het gebruik van navigatie apps, kun je terecht bij GSM Reparatie Plaza in Breda. Naast het repareren van een kapot beeldscherm, het vervangen van defecte accu’s of kapotte camera’s, verlenen de deskundige reparateurs ook service en adviseren ze u over het gebruik van uw smartphone.