Je toestel heeft een eigen DNA!

De BSN van je toestel!

Als je de gemiddelde smartphone gebruiker zou vragen wat de IMEI-nummer is, dan zullen de meeste niet weten waar je het over hebt. Sommige zullen zeggen dat het een code is van je telefoon, waarbij andere denken dat je IMEI-nummer je simkaart nummer. Wat men vaak niet weet is dat je IMEI-nummer het belangrijkste nummer van je smartphone is naast je telefoonnummer. Je zou het eigenlijk kunnen vergelijken als de Burger Service Nummer van je telefoon.

Het IMEI-nummer (Internationale Mobiele Toestellen Identiteit) is een unieke 15-cijferige code die een smartphone fabrikant koppelt aan een toestel. Deze code wordt bij uitgifte aan een consument geregistreerd bij een provider. Hierdoor is een provider in staat om je telefoon van afstand te blokkeren in geval van verlies of diefstal. Zo wordt je toestel onbruikbaar voor anderen die het wellicht zouden willen doorverkopen. Daarnaast verifieert je verzekeraar dit nummer bij melding van eventuele schade, verlies of diefstal.

Omdat je IMEI-nummer een 15-cijferige code is die je moeilijk kan onthouden, is er altijd een makkelijke methode om deze te achterhalen. Ten eerste staat het IMEI-nummer vermeld op de verpakking van je toestel. Via de instellingen van je smartphone kun je ook het IMEI-nummer achterhalen. Tot slot is mogelijk om met je toestel *#06# in te voeren, waardoor het IMEI-nummer zichtbaar wordt op je scherm.

Mocht je schade aan je toestel hebben en wordt dit niet gedekt via je verzekeraar, dan kun je te allen tijde terecht bij een van onze vele locaties. In een mum van tijd repareren deskundige reparateurs je toestel tegen elke vorm van schade. Je beeldscherm kan al binnen 20 minuten gerepareerd worden.

Leave a Reply