Je privé instructeur

‘Your private instructor’

Dit is een bericht voor alle beginnende fitness mensen die hebben besloten om een abonnement af te sluiten, maar geen privécoach hebben. Niet getreurd, want er zijn gelukkig een aantal handige fitness apps voor je smartphone. Sterker nog, met sommige apps hoef je niet eens een abonnement bij een sportschool te hebben, maar kan je lekker thuis op je gemak de oefeningen doen. Dat bespaart tijd en geld. Ben je een ervaren sporter dan zijn deze apps ook interessant.

De nummer 1 fitness app is Sworkit. Deze is gratis te verkrijgen via de Appstore of de Google Playstore. Sworkit biedt meer dan 200 oefeningen onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Kracht, cardio, yoga en stretch. Elke oefening biedt een instructie video en de app heeft mogelijkheid om je voortgang bij te houden.

Op nummer 2 staat Freeletics en ook deze apps is geheel gratis te verkrijgen. Freeletics biedt een duidelijke en mooie interface. Echter zijn het aantal oefeningen beperkt en is deze app geen aanrader voor gevorderde sporters, mits je deze app gratis wilt gebruiken.

Op nummer 3 staat ‘Seven – 7 minute workout Training Challenge’. Ook dit is een gratis app. Deze app is gericht op mensen die niet veel tijd hebben, maar toch ‘in-shape’ willen blijven. De vormgeving spreek voor zich en je voortgang kan je bijhouden. Deze app stimuleert om dagelijks je oefeningen te doen. Beschikbaar op iPhone.

Leave a Reply