iPhone of Samsung geheugen

I need some space!

Je kent het wel. Je wilt een foto maken of iemand stuurt je een bestand en je geheugen is vol. Je hebt natuurlijk geen zin om te kiezen tussen het verwijderen van de vele leuke filmpjes en video’s, omdat deze toch verbonden zijn aan die leuke herinneringen. Social media wil je natuurlijk ook niet verwijderen van je telefoon en met al die leuke spelletjes ben je best ver. Wat te doen?

Gelukkig zijn er een aantal tips die voornamelijk toepasbaar zijn voor Android gebruikers. Het wissen van je cachegeheugen is een handige tip om geheugen vrij te maken op je smartphone of tablet. Je cache geheugen slaat voortdurend data op om je apps sneller te maken. Dit kan oplopen tot een aantal gigabyte die ‘onnodig’ worden opgeslagen op je smartphone of tablet. Aansluitend op het leegmaken van je cachegeheugen is het verwijderen van foto’s waarvan je al een back-up hebt gemaakt op een harde schijf of op een cloud omgeving. Sommige opslag cloudapps hebben de mogelijkheid om in één keer foto’s en filmpjes te verwijderen waarvan al een back-up is gemaakt.

Een andere tip die je kan gebruiken om extra ruimte te creëren op je smartphone of tablet is het opschonen van je ‘Downloads’ map. Het klinkt super logisch, maar je zult versteld van wat je onbewust op je toestel opslaat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld apk-bestanden, text-bestanden en RIF-bestanden die je mee download. Bij bijvoorbeeld navigatie apps download je vaak kaarten van locaties, om offline te kunnen navigeren. Deze kaarten worden vaak eenmalig gebruikt op vakantie. Deze kun je eventueel ook verwijderen om ruimte te maken. Dit dien je dan wel te doen, wanneer je zeker weet dat je niet op korte termijn naar de desbetreffende locatie gaat waar je de kaart van hebt gedownload.

Tot slot, als je echt ruimte nodig hebt kun je altijd nog apps verwijderen. Met deze tips kun je flink wat ruimte besparen. Voor hulp bij het maken van ruimte kun je altijd terecht bij een van onze locaties voor gratis advies. Niet alleen kun je er je defecte smartphone of tablet laten repareren voor elke vorm van schade ook geven deskundige reparateurs je allerlei tips en adviezen over hoe het beste met je smartphone of tablet kan omgaan.

Leave a Reply