In your Face!

In your Face!

Als je in de jaren ’90 een futuristische film zag waar ze gebruikt maakte van gezichtsherkenning technologie dan zou je niet geloven dat een aantal jaren later dit mogelijk zou zijn in je dagelijkse leven. Op vliegvelden wordt deze technologie massaal toegepast. Ook consumenten kunnen deze technologie gebruiken. Tegenwoordig hebben bijna alle smartphones gezichtsherkenning technologie en vervangt het de standaard inlogcode en de vingerafdrukscan. De vingerafdrukscan behoorde overigens ook tot een futuristische mogelijkheid.

Met de iPhone X introduceerde Apple als eerste in 2017 de gezichtsherkenning optie genaamd FaceID ter vervanging van de TouchID. Apple heeft in de ‘frontcamera’ extra infrarood sensoren ingebouwd die op basis van een 3D scan je gezicht analyseert. Honderden onzichtbare puntjes worden met deze infrarood sensor op je gezicht plaatst waardoor een 3D-model van jouw gezichtskenmerken worden gemaakt.

Niet alleen Apple biedt gezichtsherkenning mogelijkheden. Er zijn Android toestellen die ook een dergelijke mogelijkheid tot gezichtsherkenning hebben. Deze smartphones zijn door de consumentenbond getest. Jammer genoeg worden deze niet als een veilige optie beschouwd. Met uitzonderlijk van de Huawei Mate 20 Pro bieden overige Android producenten geen veilig alternatief voor gezichtsherkenning ten opzichte van Apple. Echter wat er niet is kan nog komen. 30 jaar geleden was gezichtsherkenning onmogelijk, nu heb je het in je broekzak zitten. Sterker nog als je beeldscherm kapot is of frontcamera is defect kan je deze in een mum van tijd laten repareren door deskundige reparateurs. Door heel Nederland heeft TelefoonReparatie.nl vestigingen met ervaren monteurs. Zij zorgen ervoor dat jij gewoon weer gebruik kan maken van je gezichtsherkenning.

Leave a Reply