Hoe belangrijk zijn browsers?

‘Surfing on the best waves!’

Op je Apple iPhone heb je standaard Safari en bij Android smartphones is Google Chrome het meest gebruikelijke als het gaat om browsen op het Internet. Zonder na te denken maken we gebruik van internet via deze browsers niet beseffende dat er eventuele betere alternatieven zijn. Natuurlijk heb ik het over de gemiddelde ‘huis-tuin-en-keuken’ gebruiker en sluit ik de ‘wizkids’ en techneuten uit, want die lezen deze blog hoogstwaarschijnlijk via een geavanceerde onbekende browser. Speciaal voor de simpele gebruiker wordt deze lijst met top 5 browsers voor op je smartphone gepresenteerd en deze zijn als volgt (alfabetische volgorde):

  1. Apple Safari
  2. Google Chrome
  3. Microsoft Edge
  4. Mozilla Firefox
  5. Opera Browser

Alle 5 de browsers zijn getest bij de 3 meest gebruikte besturingssystemen, namelijk iOS, Android en Windows. De browsers zijn getest op privacy, beveiliging en ‘addons’ (extensies en opties voor je browser). Uit onderzoek is gebleken dat Mozilla Firefox als beste browser wordt ervaren, vanwege de ruimere opties ter bescherming van je privacy. Mozilla Firefox heeft namelijk een ingebouwde ‘Adblocker’. De voordelen van een goede ‘Adblocker’ is dat je sneller kunt internetten en dat je privacy beter wordt bewaakt, zodat je niet gevolgd kan worden door advertentienetwerken. Daarentegen moet wel gezegd worden dat uit datzelfde onderzoek is gebleken dat Opera Browser de beste bescherming biedt tegen geblokkeerde ‘phising’ sites. Phising sites zijn valse websites waar slachtoffers naartoe worden gelokt om privégegevens, zoals bank- of andere inloggegevens prijs te geven.

Welke browser je uiteindelijk ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde standaardmogelijkheden, zoals internetten, ‘bookmarken’ en het gebruiken van tabbladen. Het is uiteindelijk het gebruiksgemak dat bepaalt welke browser je kiest. Mocht je problemen hebben met het internetten, vanwege een kapot Wifi-connector of omdat je moederbord defect is, dan kun je altijd terecht bij één van onze vele TelefoonReparatie locaties in Nederland. In een mum van tijd repareren ervaren deskundige reparateurs jouw smartphone en kun je ongehinderd surfen op het internet met de browser naar keuze.

Leave a Reply